NYC Body, LightBlå, 62


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Valueline Spegelkula, 30 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ragtales Hunden Oscar
Inline raka krom radiatorventiler1 / 2 "inlopp + låsskärm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNature Överdrag till murgrill PE 80x128x253 cm 6030614 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Valueline Spegelkulans motor
vidaXL Röd hydraulisk domkraft 2 Ton

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Trådlös Inomhus- och Utomhus-Termometer

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Ampelhållare Älg

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Pelare med utomhusuttag och lampavidaXL Sängbord med 2 lådor massiv återvunnen teakvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Upplyst litet trähus vit batteridriven med timer
vidaXL Plisségardin gräddvit F06

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Rullgardin mörkläggande 40x100 cm vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Servetter 100 st gräddvit 50x50 cm
Expanderande trädgårdsslang Pro Vattenslang 30 meter
vidaXL Verktygslåda med 6 lådor

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Taklampa för matsal glas 3 x E14vidaXL Stolsöverdrag 4 st grönvidaXL Bäddset bomull 2 delar 135x200/60x70 cm vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Hönsnät 50cm x 25m, 0,75mm utan plastbeläggning
Hemarkiv

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Stängselnät Hexagonal 75 cm x 25 m, 1 mm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Luxform Arbetslampa LED Buddy 1800 lumen 20 W gul 98191