Fantahzee: Hordes and Heroes - Brädspel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
La femme a la perle,Jean Baptiste Camille Corot,60x40cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Kraftig arbetshandske GUIDE 12
Ram med glas - stl. 14,2x14,2 cm - Hålstl. 9x9 cm - Furu

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenRamar - Plywood - stl. 19,7x16 cm - 1 st Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Avloppsinstallationsarmbågsanslutning 32mm diameter 45deg
Justerbar armbågsanslutning för ledning av avloppsrör

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Lobularia strandkrassing 150 frö Lavender

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dammsugarpåsar Electrolux D 720 till 740

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Träknopp - Hjärta - dia. 11 cm - djup 4,5 cm - FuruPallas Athene,Gustav Klimt,75x75cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Magnet - Dogs
Kiss,Gustav Klimt,50x50cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Portrait of Sonja Knips,Gustav Klimt,50x50cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 3 "mässingskontroll utan returventil hona med plastinsats
IBILI TE- & KAFFEPANNA 0,9 L MED INBYGGD TESIL
The Punishment of Filial Ingratitude,Jean Baptiste Greuze,50x40c

På tisdagen godkände ministerrådetSommelier VinöppnareHamburgs hamn,Anders Zorn,46.5x67cmDammsugarpåsar Siemens Dynapower VS 08G2010 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
A woman with a parasol,Claude Monet,50x40cm
Farmhouse in Upper Austria,Gustav Klimt,50x50cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Julgranskulor No.1 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Champion Blender 1,5l Glas 600w