Angulus sandaler, Rosa


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Med ram The Flaying of the Corrupt Judge,Gerard David,61x51cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Imperial Settlers: Why Cant We Be Friends - Brädspel
Poster - But first coffee No.29 40x50cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - But first coffee No.30 40x50cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Portrait de La comtesse Albazzo,Edouard Manet,56.5x46.5cm
Med ram Jeune fille et enfant,Edouard Manet,61x51cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - If she understand A3 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Citatmagnet Frödrika Bremer

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Your mind is powerful No.4 70x100cmNight,A Port in Moonlight,Claude-joseph Vernet,60x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Skål i glas
Skrivbok Nashville

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
A Man in oriental costume,REMBRANDT Harmenszoon van Rijn,50x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - You can go your own way No.2 21x30cm
Brennenstuhl Office Line, grenuttag med 4xCEE 7/4 uttag, 1xCEE 7
The Iceberg,Fröderic E.Church,50.8x76.2cm

På tisdagen godkände ministerrådetJeune fille et enfant,Edouard Manet,61x51cmSkrivbok TranåsPoster - Jag älskar dig med hjärta No.19 50x70cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Nude on the Beach at Portici,Mariano Fortuny,60x40cm
Fishing upon Blythe-sand,Joseph Mallord William Turner,50x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBathing Girls,Franz Marc,50x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

FERM Diamantkapskiva Stål CSA1033